I det fynske folks tjeneste

Fynske elever demonstrerer

Elever på de fynske uddannelsesinsitutioner går tirsdag på gaden for at demonstrere mod forringelser og nedskæringer på uddannelsesområdet.

Elever fra de fynske uddannelsesinstitutioner demonstrerer mod nedskæringer tirdsag

Demonstrationerne falder sammen med Folketinges åbning tirsdag, og uddannelsesinstitutioner over hele landet vil demonstrerer mod forringelser af uddannelsessystemet.

- Jeg forventer at der kommer til at være massive protester, både på skolerne og på Flakhaven. Grunden til at jeg tror det, er at eleverne kan mærke de her besparelser på deres hverdag. Det er noget de kan forholde sig til, og noget som kommet til at gå ud over dem, hver eneste dag, siger formanden for DSB Fyn, Martin Vitved Schäfer.

På Fyn er der eksempler med overfyldte klasselokaler, blandt andet på  Tornbjerg Gymnasium, hvor der er over 30 elever i hver klasse. Eleverne frygter at besparelserne vil fortsætte og at der fremover bliver færre valghold og færre tilbud om vejledning og lektiehjælp.

Der er planlagt aktiviteter på de fleste fynske gymnasier, og arrangørerne forventer at omkring 1500 unge vil møde op på Flakhaven tirsdag eftermiddag.