I det fynske folks tjeneste

Fynske elever vinder astronaut-møde

Tre fynske elever rejser til Køln i weekenden og møder hele Danmarks astronaut, Andreas Mogensen, i forbindelse med en skolekonkurrence.

Nu falder belønningen for at vinde den store rummission på Svendborg Tekniske Gymnasium. Tre sydfynske elever rejser til Køln i weekenden og får en dag på det europæiske astronaut center, hvor de får mulighed for at møde Andreas Mogensen.

Den 2. september 2015 var ca. 1000 elever samlet fra meget tidlig morgen på Svendborg Tekniske Gymnasium. Langt de fleste deltagere var fra afgangsklasserne på de sydfynske grundskoler, mens ca. 250 var HTX-elever fra teknisk gymnasium.

Da alle havde fulgt tv-transmissionen fra opsendelsen af Andreas Mogensen og Soyuz-rumfartøjet fra Kasakhstan, blev de i hold kastet ud i en lang række ”rumøvelser” på skolen og i svømmehallen.

I den forbindelse blev der kåret et vinderhold, som blev lovet en tur til Det Europæiske Astronaut Center i Køln. Og den præmie indløser de nu.

Det er Matilde Marie Brøndsholm Hansen fra Nymarkskolen, Lukas Hainer Kjær fra Ollerup Friskole og Sebastian Mathias Thomle Mason fra 1.g på Svendborg Tekniske Gymnasium, der skal til Køln i weekenden.