Fynske filmbyer får internationalt besøg

Fra tirsdag og de kommende dage går journalister fra fem lande i dansk films fodspor. De skal blandt andet se fynske byer, der har været vært for store filmproduktioner.

Det er livsstils-journalister fra Italien, Rusland, Sverige, Holland og Tyskland, der skal opleve, hvad Danmark - og ikke mindst Fyn har at byde på som filmnation. Det skal være med til at øge interessen for Danmark som rejsemål.

- Der er i disse år et øget internationalt fokus på danske film og tv-serier, og netop nu rejser film som "En chance til" og "Antboy" samt serier som "Arvingerne" og "1864" verden rundt. Det vil VisitDenmark gerne bruge som krog til at fortælle potentielle udenlandske turister om Danmark som rejsemål, siger Signe Lüth Di Liberto, der er international projektleder i VisitDenmark.

Det er VisitDenmark, Udvikling Fyn og FilmFyn, der afholder presseturen - og inviterer på besøg i de fynske byer, hvor blandt andet "Arvingerne" og "Antboy" er optaget.

- På Fyn griber vi selvfølgelig de muligheder, der er for at få international opmærksomhed rettet mod vores destination. Og her kan de danske film og tv-seriers succes i udlandet være en stærk løftestang og en stærk marketingkanal, der understøtter den øvrige branding. Når vi får synliggjort, at succesfulde tv-serier som Arvingerne, 1864 og adskillige prisvindende film er optaget på Fyn, kan det være en af de faktorer, der er medvirkende til, at turisten vælger Fyn som rejsemål, siger Thomas Kastrup, der er forretningschef i Destination Fyn - en del af Udvikling Fyn.