I det fynske folks tjeneste

Fynske fiskere vil støtte minister

Fynske fiskere fra både Bagenkop og Faaborg tager i morgen til København. Her vil fiskerne demonstrere til fordel for fødevareminister Mariann Fischer Boel (V), der i morgen skal forhandle fiskekvoter med sine ministerkolleger i EU.

-

Fynske fiskere fra både Bagenkop og Faaborg tager i morgen til København. Her vil fiskerne, sammen med fiskere fra hele landet, demonstrere til fordel for fødevareminister Mariann Fischer Boel (V). I morgen skal hun nemlig forhandle fiskekvoter med sine ministerkolleger i EU.

På forhånd er der lagt op til yderligere begrænsninger for fiskeriet. Begrænsninger der vil gå ud over fiskernes mulighed for at fiske rødspætter og torsk.


Fynske fiskere støtter fødevareministeren

Formanden for Danmarks Fiskeriforenings Kreds Syd, Allan Buch, mener at støtten til ministeren er nødvendig:

- Det er nødvendigt, at bakke op om aktionen. Hvis ikke, får vi som fiskere et stort problem. Lige nu er det et problem, at kvoterne i Nordsøen er for små, hvis det fortsætter vil Nordsøfiskerne søge ind i Østersøen og fiske og det vil ramme os fynske fiskere.

Også fisker Ulrik Hansen fra Bagenkop bakker op om aktionen:

- Hvis ikke kvoterne i Nordsøen bliver lavet om, vil det medføre et øget pres på fiskeriet i Østersøen. Derfor bakker vi som fynske fiskere op om aktionen.