I det fynske folks tjeneste

Fynske foreninger jager turister

Fyn er i Herning for at slås om turisterne. Skandinaviens største feriemesse løber af stabelen denne weekend, og gæsterne skal ikke snydes for at høre om de fynske herligheder.

Midt mellem 80 andre udstillere har turistforeningerne fra otte fynske kommuner slået en stand op i Messecenter Herning.

- Du kan holde en fantastisk ferie på Fyn, og det er dét, vi gerne vil fortælle folk, siger Suzette Ascot, der er PR-koordinator hos Syddansk Turisme.

Fynske specialiteter af øl, chokolade, æbler, pålæg af bisonkød skal være med til at sælge flere hotelovernatninger på Fyn.

- Det tror jeg på. Det skal du jo også tro på, og vi gør alt, hvad vi kan her for at få folk ned at overnatte. Vi har behov for at få nogle flere overnatninger, siger Suzette Ascot.

Forkælelse på fyn

Omkring 65.000 mennesker køber billet til feriemessen, som varer hele weekenden. 

- Fredag er det seniorer, som kommer her meget, fordi vi har seniorrabat. Lørdag og søndag er det børnefamilier, der kommer her. Og der kommer et bredt udsnit af alle, som gerne vil opleve ferier i Danmark, siger Anders Ladefoged Mortensen, der er projektchef i Messecenter Herning.

På standen hos Suzette Ascot er det en speciel type turist, der jages - nemlig den aktive.

- Folk, der elsker aktiviteter, og det er der efterhånden flere og flere, der gør. De gider ikke at ligge ved strandene mere, nej, de skal ud og opleve noget. Og det er dem, jeg gerne vil have fat i. Jeg vil gerne have dem til at opleve vores natur, og hvordan de kan blive forkælet, når de kommer til Fyn, siger Suzette Ascot.

En stand på feriemessen koster 150.000 kroner for hele weekenden.