Fynske gymnasieelever strejker

Der bliver proppet for mange elever ind i klasseværelserne på gymnasierne. Derfor strejker samtlige fynske gymnasieelever hele torsdag.

-

Der bliver proppet for mange elever ind i klasseværelserne på gymnasierne. Derfor strejker samtlige fynske gymnasieelever hele torsdag.


Eleverne på alle fynske gymnasier har valgt at blokere skolerne torsdag. 


Det sker i protest mod, at nogle gymnasier har over 30 elever i én klasse.


Solidaritetsstrejke


\"Endnu har vi ingen problemer med overfyldte klasser i Fyns Amt, men vi mener, at udviklingen går den forkerte vej og må stoppes. Derfor har vi på Odense Katedralskole i solidaritet med de ramte gymnasier, valgt at nedlægge undervisningen torsdag...\", skriver eleverne på Odense Katedralskole i en pressemeddelelse.


Nordfyns Gymnasiums elevråd siger: \"Flere elever i klasserne forringer undervisningen og rammer især de svageste elever. Desuden vil flere elever i klassen også medføre forringede arbejdsvilkår for både elever og lærere\".


Protest for to år siden


I 1999 demonstrerede gymnasieeleverne mod den lov, der fjernede loftet over antallet af elever pr. klasse - men den blev gennemført alligevel. På Nakskov Gymnasium er der i år en klasse med 34 elever, og på Falkonergårdens Gymnasium og HF er der 31 elever i én klasse.


Gymnasieelever over hele landet er med i aktionen torsdag.