I det fynske folks tjeneste

Fynske havne skal kæmpe for Femern-jobs

Nyborg og Odense skal ind i kampen allerede nu, hvis nogle af de arbejdspladser, der følger med ved anlæggelsen af Femern-forbindelsen, skal ligge i de fynske kommuner. Det mener Dansk Byggeri.

Nyborg og Odense skal ind i kampen allerede nu, hvis nogle af de arbejdspladser, der følger med ved anlæggelsen af Femern-forbindelsen, skal ligge i de fynske kommuner.

Nyborg og Odense er nogle af de kommuner, som har udtrykt interesse for at lægge havn til et af de produktionsanlæg, der skal opføres i forbindelse med anlæggelsen af den kommende Femern-forbindelse.

Men kommunerne skal i gang med en aktiv salgsindsats allerede nu, hvis de skal gøre sig håb om at få et af produktionsstederne og de tilhørende arbejdspladser, mener Dansk Byggeri.

- Det er ikke nok bare at krydse fingre for, at de arbejdspladser, hvor der skal fremstilles tunnelelementer, bliver placeret i Nyborg eller Odense - uden ellers at gøre noget aktivt for sagen. Kommunerne skal allerede nu i gang med at markedsføre sig selv overfor de konsortier, som kan tænkes at skulle stå for byggeriet, siger Claus Larsen, formand for Dansk Byggeri Fyn.