Fynske ingeniører hårdt ramt af ledighed

Flere ingeniører på Fyn er ledige end i resten af landet. Det er ærgerligt, at Fyn har rekord i høj ledighed, siger formand for ingeniørernes A-kasse.

De fynske ingeniører er hårdere ramt af arbejdsløshed end fagfæller i resten af landet. Det viser en opgørelse fra Ingeniørernes A-kasse, IAK.

- Det er ærgerligt at se, at der på Fyn er en kedelig rekord i at have høj ledighed sammenlignet med resten af landet. Selv når vi piller dimittenderne ud af tallene, så ligger den fynske ledighed højt, siger Bolette Mohr Silasson, der er formand for IAK.

De fynske ingeniørers ledighed er på 5,2 procent, hvilket er langt over landsgennemsnittet på 3,2 procent. I løbet af det seneste år er ledigheden på Fyn dog faldet med 0,2 procent.

Det ser Bolette Mohr Silasson som et tegn på, at der er lysere tider på vej for ingeniørerne på Fyn.

- I takt med at efterspørgslen på ingeniørernes kompetencer stiger, så håber jeg, at der bliver fokus på at opkvalificere de ledige ingeniører til at kunne tage job i de brancher, hvor der er mangel. Og at virksomhederne er klar til at tage de nyuddannede ind, siger Bolette Mohr Silasson.