Fynske it-virksomheder i oprør

Den fynske it-branche er i oprør over regeringens planer om kun at bruge 30 mio. kr på it-udviklingen i provinsen. Branchen havde forventet at få det ti-dobbelte i støtte til udvikling af erhvervet. Flere fynske projekter risikererer nu at ryge i mølposen.

-

Den fynske it-branche er i oprør over regeringens planer om kun at bruge 30 mio. kr på it-udviklingen i provinsen. Branchen havde forventet at få det ti-dobbelte i støtte til udvikling af erhvervet.


Den forrige regering havde reserveret 300 mio. kr til udviklingen af forskellige it- og højteknologiske projekter.


På Fyn arbejder it-branchen og Fyns Amt blandt andet med at udvikle et teknologiprojekt \"Food Healt\" inden for gartnerierhvervet, et laboratorium for digitale medier på Syddansk Universitet, en såkaldt software-korridor og Udviklingspark Netværk-Sydfyn.


Beskæring af muskler
Bevillingerne fra Fyns Amt er ikke politisk godkendt, men amtet har foreløbig afsat omkring 17 mio. kr til udviklingen af projekterne. Amtet har dog forudsat statslig medfinansiering, og hvis den falder bort, risikerer it-projekterne at ryge i mølposen igen.


\"Det her er ikke klynkeri. Og jeg er fuldstændig enig i, at det er godt at skære usunde fedtlag væk. Men regeringen vil skære i muskler, og det er virkelig et problem\", siger Helge Munk, IT-Forum Odense, til Ritzau.


Spildt forarbejde
Det forberedende arbejde til projekterne har allerede kostet masser af penge og arbejdskraft, og det vil være spildte resurser, hvis regeringen holder fast i, at der kun skal afsættes 30 mio. kr til it-udviklingen i provinsen.


Flere undersøgelser har påvist at it-udviklingen i forvejen går stærkest i hovedstadsområdet, og it-branchen i provinsen frygter at skævvridningen vil blive forstærket med regeringens politik.


Styregruppen for det jysk-fynske erhvervssamarbejde vil fredag overrække et protestbrev til forskningsminister Helge Sander(V).