Fynske kager er bakteriebomber

Kagerne hos de fynske bagere er i mange tilfælde smækfyldt med bakterier. Det viser Fødevaredirektoratets uanmeldte kontrolbesøg på Fyn. Især flødeskumskager og fastelavnsboller indeholder ofte for store koncentrationer af bakterier.

-

Kagerne hos de fynske bagere er i mange tilfælde smækfyldt med bakterier. Det viser Fødevaredirektoratets uanmeldte kontrolbesøg på Fyn. Især flødeskumskager og fastelavnsboller indeholder ofte for store koncentrationer af bakterier.


I fire fynske bagerforretninger bør der hænge smileys, der hænger med mundvigerne. Fødevaredirektoratets uanmeldte besøg i februar afslørede for mange bakterier i kager eller kagecremen hos bagere i Hårby, Svendborg, Langeskov og Ørbæk.


Kagecreme med bakterier
Hårby Bageri har fået et påbud fra Fødevarekontrollen, fordi der blev fundet for mange bakterier i kagecremen og fløden til fastelavnsbollerne.


Landet Bageri i Svendborg Kommune har ligeledet fået et påbud, da der blev konstateret for store mængder bakterier i forretningens creme.


Stub?s Bageri i Langeskov har også fået et påbud, og skal nu udarbejde et såkaldt egenkontrolprogram, da der i februar blev fundet for mange bakterier i flødekagerne. Bageriet har dog indsendt et egenkontrolprogram, og ved kontrollen i marts blev der ikke fundet bakterier i butikkens kager.


Og endelig har Ørbæk Bageri modtaget et påbud, da der også her blev fundet for mange bakterier i fastelavnsbollerne.

Oversigt

    Oversigt