I det fynske folks tjeneste

Fynske kirkegårde hårdt ramt af hærværk

Politiet registrerede i 2015 hærværk på 44 kirkegårde og gravpladser - især var Fyn hårdt ramt.

00:55

Som her på Korsløkke Kirkegård i Odense må mange fynboere se deres kæres gravsteder skændet / arkiv.

1 af 2

Ødelagte gravsten, graffiti og væltede monumenter er resultatet af de 44 kirkegårde, der var udsat for hærværk sidste år. 

Især var Fyn hårdt ramt med hele 12 episoder skriver Metroexpress. Fyns Politi præciserer dog overfor TV 2/FYN, at 4 ud af de 12 episoder foregik samme sted og på samme tid. Der var tale om fire separate anmeldelser, og dermed er antallet af episoder ni.

- Det lyder noget højere, end vi har oplevet de tidligere år. Hærværk mod gravsteder er især krænkende mod de efterladte. Nogle steder er man begyndt at aflåse kirkegårde efter mørkets frembrud - det gør vi selv. Andre går med overvejelser om at bruge videoovervågning, siger Klaus Frederiksen, formand Foreningen af Danske Kirkegårdsledere, til Metroxpress.

I syv sager om hærværk har folkekirker fået udbetalt 109.217 kroner i erstatning fra Folkekirkens Forsikringsenhed.  Man har dog ikke krav på erstatning som privatperson.

- Er det hærværk på et privat gravsted, så er det faktisk borgerens egen indboforsikring, der dækker. Og det er der nok ikke mange, der er klar over, siger kontorchef Helle Ostenfeldt, Københavns Stift til Metroexpress.