Fynske købmænd giver en halv million kroner væk

Munkebo Boldklub får 50.000 kroner af Spar-købmanden i Munkebo. Pengene skal bruges til at opfylde drømme.

Da coronapandemien i marts lukkede samfundet ned, ramte det også idrætslivet og sportsklubberne. Det betød, at mange klubber mistede medlemmer og kontingenter.
 
Men nu træder 15 fynske købmænd til med økonomisk hjælp. Købmændene uddeler i alt en halv million kroner ud til 15 idrætsforeninger. 

En af de glade givere er købmand i Munkebo. Og han var ikke i tvivl om, at byens boldklub skulle hjælpes.

I modsætning til, at der i flere måneder var stille i idrætslivet, er det ikke gået stille for sig hos Spar-købmanden i Munkebo.

- Vi har haft travlt, men det har selvfølgelig også været anderledes, fordi vi har skulle omstille os, men vi har i den grad også kunnet mærke, at det har været endnu vigtigere for os at være lokal og tage hensyn, og også gøre en ekstra indsats for vores kunder, siger Benjamin Wammen Rosengren, Spar i Munkebo.

Coronaen kunne ikke holde kunderne væk. De blev ved med at komme og i højere grad købte lokalt, fik varer bragt ud, ligesom lukningen af grænsen til Tyskland fik omsætningen af øl og vand til at stige gevaldigt hos Benjamin Wammen Rosengren.

- Vi har mærket, at folk har handlet mere lokalt. Folk har støttet de lokale og brugt de lokale, og det har vi kunnet mærke. Ikke bare hos os, men også generelt hos hele Spar- og Min Købmand-kæden, siger Benjamin Wammen Rosengren.

Nu giver Benjamin Wammen Rosengren tilbage til byen ved, at støtte Munkebo Boldklub med fondspenge fra købmandsfonden KFI.

- Det falder meget naturligt for os, at give tilbage til lokalsamfundet. Det er essentielt, når man driver en lokalt forankret butik, at vi er med til at støtte de lokale sportsforeninger og klubber.

"Vi kan give noget igen"

Benjamin Wammen Rosengren forklarer, at valget faldt på Munkebo Boldklub fordi den spænder bredt og både har de helt unge og oldboys i klubben.

- Og så synes vi, at Munkebo Boldklub generelt engagerer sig i samfundet, argumenter købmanden.

Sponsoratet til fodboldklubben er på 50.000 kroner. Og det er vigtigt for boldklubben, at støtten kommer fra en lokal aktør.

- Det betyder, at vi kan give noget igen. Det betyder også, at vi har nogle samarbejdspartnere tæt på, når vi står hernede til en kamp og lige mangler nogle pølser, ketchup eller øl. Så kan vi meget hurtigt få fat i det, siger Jesper Bie Schøllhammer, kasserer i Munkebo Boldklub.

Kasseren tilføjer, at man selvfølgelig gerne vil have - og får - støtte udefra af store aktører.

Drømmen er et klubhus

De 50.000 kroner er umiddelbart øremærket til et klubhus. Sådan et har Munkebo Boldklub nemlig ikke.

- Pengene skal helst ikke gå ind som daglig drift. Det kan godt være nogle af penge gør det, men vi skal bygge videre på vores store drømme. 

Udover et klubhus drømmer klubben også om en kunststofbane.

De 50.000 kroner er tæt på halvdelen af, hvad klubben normalt henter ind på sponsorater.

- Så vi er allerede godt med i år, faktisk foran, og vi håber at efteråret bliver ligeså givtigt, siger Jesper Bie Schøllhammer.

Købmænd hjælper 140 sportsklubber og foreninger