I det fynske folks tjeneste

Fynske kommentarer til statsministerens nytårstale

Fremtiden kan blive endnu bedre. Sådan lød det fra Statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han nytårsdag holdt i sin nytårstale. Men talen får en blandet modtagelse på Fyn.

Vi bad i dag om et par fynske reaktioner på talen: Fra Annette Vilhelmsen, direktør på Tietgen i Odense og Poul Strandmark, formand for Dansk Industri på Fyn.

- Vi skal gøre alle til fremtidens vindere. Det har vi en historisk chance for lige nu, hvor vi er helt ude af den økonomiske krise, sagde Statsminister Lars Løkke Rasmussen i nytårstalen.

- Vi skal have det bedste ud af gode tider.  Og her skal vi lære af vores erfaringer fra sidste gang, så få stod uden arbejde. Det er næsten ti år siden.

Annette Vilhelmsen, direktør på Tietgen i Odense, hæftede sig blandt andet ved den del af talen, som handlede om, at den økonomiske krise er ovre.

- Det er en rigtig vigtig dagsorden for os på Fyn. At vi kan få gang i væksten og i flere arbejdspladser. Og for at vi kan gøre det på en god måde, så skal uddannelserne kunne følge med. Så på den ene side er det godt, at Statsministeren nævnte det, men det er også lidt hult, når det samtlig går ud over SU'en, og der bliver såret ned på uddannelsesinstitutionerne, siger Annette Vilhelmsen.

Poul Strandmark, formand for Dansk Industri på Fyn, hæftede sig blandt andet ved den del af talen, der handlede om, at vi skal være forandringsparate.

- Her på Fyn har vi vist, at vi er forandringsparate blandt andet ved et stort samarbejde mellem universitet, erhvervsliv og Udvikling Fyn, og derigennem er det skabt en stor robotklynge. Og jeg hæftede mig også ved, at han sagde, at alle landsdele skal opleve vækst. Og i det lys er det vigtig, at vi står sammen som et samlet Fyn, siger Poul Strandmark.

Se debatten her:

05:23 Luk video