Fynske kommuner får penge til affaldssortering

Miljø- og fødevareministeriet uddeler nu 14 millioner til en række kommunale projekter, der skal sætte skub i affaldssorteringen. En række fynske kommuner har fået en pose penge.

Det skal være nemt for danskerne at genanvende mere husholdningsaffald - og det kræver gode og lette løsninger i kommunerne, skriver miljø- og fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Derfor får 19 affaldsprojekter nu støtte gennem Miljø- og Fødevareministeriets kommunepulje. Puljen støtter nytænkende kommunale projekter, der kan få danskerne til at sortere mere affald, så blandt andet syltetøjsglas, plastikbøtter og makreldåser kan blive til nye produkter.

Langeland Kommune vil med forsøgsprojektet 'Affaldsordninger i sommerhusområder' undersøge, om det giver mere genanvendelse, hvis affaldsøer i sommerhusområder også rummer mulighed for at sortere affaldet. Der er i dag ingen sortering ved sommerhuse, og der forventes derfor en markant stigning på op til 50 procent af husholdningsaffaldet i blandt andet pap, papir, glas og metal. 

Kommunepuljen blev uddelt første gang i 2014 og uddeles ad to omgange i 2015. I første runde i 2015 blev der uddelt 7,6 millioner kroner til 16 nye affaldsprojekter dækkende 20 kommuner, og i anden runde bliver der uddelt knap 14 millioner kroner til 19 affaldsprojekter dækkende 27 kommuner.

Flere fynske kommuner får støtte

 

Blandt de 19 finder man flere fynske kommuner:

- Middelfart Kommune og Assens Kommune (hovedansøger: Assens Forsyning) har fået 978.250 kroner i støtte til projektet ’Bedre sortering af ”Rent træ” på genbrugsstationer – udvikling af kommunikationsløsninger målrettet borgere med afsæt i relevante aftageres kvalitetskrav’

 

- Faaborg-Midtfyn Kommune (hovedansøger), Middelfart Kommune, Nordfyns Kommune og Ærø Kommune m.fl. har fået 1.635.000 kroner i støtte til projektet ’SIFRE – Synergi i fynske ressourcestrategier’

- Svendborg Kommune (hovedansøger) har fået 270.310 kroner i støtte til projektet ’Minigenbrugsstation i samarbejde med købmanden på Drejø’

- Langeland Kommune (hovedansøger) har fået 554.000 kroner i støtte til projektet ’Affaldsordning i sommerhusområder’.