I det fynske folks tjeneste

Fynske lønmodtagere de mest bekymrede

De fynske lønmodtagere er de mest bekymrede i landet, når det gælder frygten for at miste deres job. En ny undersøgelse viser, at hver tredje fynbo er bekymret for at miste sit job, mens det kun er hver femte på landsplan.

-

De fynske lønmodtagere er de mest bekymrede i landet, når det gælder frygten for at miste deres job. Hver tredje fynbo er bekymret for at miste sit job, mens det kun er hver femte på landsplan. Det viser en ny analyse udarbejdet af ASE, A-kassen for Selvstændige i samarbejde med ACNielsen AIM.


Kilde: ASE, A-kassen for Selvstændige i samarbejde med ACNielsen AIM.

"Jobbene på Fyn hænger jo ikke på træerne. Der har været en del fyringer på bl.a. Lindøværftet," siger regionschef Vibeke Larsen fra ASEs lokalkontor i Odense.

Hver fjerde fra hovedstadsområdet er bekymret, mens kun 17 procent i Sønder- og Vestjylland frygter at miste jobbet. Undersøgelsen viser også, at der er en tendens til at bekymringen stiger med alderen.

Fynboerne er også de mest pessimistiske, når det gælder om, hvor hurtigt de kan finde et nyt arbejde. På landsplan mener lidt over halvdelen af lønmodtagerne, at det bliver svært at finde et nyt job, hvis de skulle miste deres nuværende job. Men på Fyn mener hele 70 procent af lønmodtagerne, at det bliver vanskeligt at finde nyt arbejde.

Vikeke Larsen mener, at undersøgelsen afslører, at der bør gøres noget ved erhvervsklimaet på Fyn.