I det fynske folks tjeneste

Fynske Maja Jagers OL-håb skudt ned

Maja Jager tabte i et rent dansker-opgør i en OL-kval-turnering i Tyrkiet. Danmark får formentlig slet ingen bueskytter med til Brasilien.

Desværre er det ikke lykkes Maja Jager at indløse en OL-billet.

Fynske Maja Jagers håb om at komme med til dette års Olympiske Lege i Brasilien blev skudt ned i Tyrkiet. 

Her lykkedes det nemlig ikke verdensmesteren fra 2013, at slå landsholdsmakkeren Carina Rosenvinge i et rent dansker-opgør i tredje runde af  en OL-kvalifikationsturnering i Tyrkiet. I det hele taget blev kvalifikationsturneringen en dansk skuffelse. Alle danske bueskytter røg nemlig ud inden kvartfinalerne.

Teoretisk dansk OL-plads

De danske skytter skal sætte deres lid til Maja Jagers banemand, Carina Rosenvinge og Anne Marie Laursen. De kan med en niendeplads teoretisk set skaffe Danmark en OL-plads.

- Der kan blive frigivet nogle OL-pladser, der så bliver givet videre til for eksempel nummer ni i denne her turnering, forklarer Allan Grønkjær, der er sportschef i Bueskydning Danmark.

- Nogle lande med OL-pladser har ikke skudt minimumkravet for at kunne deltage ved OL, og hvis ikke de når det inden for de næste to uger, så bliver de pladser givet videre. Det er derfor, man skal have placeringerne fra denne turnering helt på plads.

- Men den umiddelbare konklusion er, at det ikke er lykkedes at skaffe en OL-plads til Danmark, men der er stadigvæk et lillebitte håb, og det går vi efter, siger Allan Grønkjær.

Ved seneste OL i London i 2012 havde Danmark et hold på tre kvindelige recurve-skytter med til OL. Her deltog blandt andre Maja Jager og Carina Rosenvinge.