Fynske medier melder klar: Fynboerne får ti kæmpe valgfolkefester

Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, STV og TV 2 Fyn skal op til årets kommunalvalg afholde Valgfolkefester i hver af de ti fynske kommuner.

Om lidt skydes valget igang, og her på Fyn gør vi en fest ud af det.

Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, STV og TV 2 Fyn går i denne uge i luften med et helt nyt samarbejde op til kommunalvalget: Én fire timer lang ”Valgfolkefest” med politiske debatter på tre scener, politisk marked for alle partier samt mad og delikatesser. 

Det hele sendes og streames live, og torsdag er der premiere på Ærø. 

I de næste uger bliver der afholdt Valgfolkefester i hver af de 10 fynske kommuner. Med finale i Svendborg og Odense i weekenden op til kommunalvalget tirsdag den 16. november. 

I alt mere end 40 timers live-produktion fra den fynske valgkamp.

- Jeg glæder mig usigeligt. Det bliver sjovt og spændende, for vi har skabt Valgfolkefesternes indhold sammen i et ligeværdigt, kreativt samarbejde, som bygger på hver af vores styrker. Derfor bliver det godt, siger Rikke Bekker,  der er chefredaktør på Fyns Amts Avis.

Fynboernes valg

Redaktionerne på de to aviser og TV 2 Fyn har sammen i september bedt fynboerne om bud på debatemner. Det gav næsten 300 forslag, og de blev sendt til afstemning via avisernes og TV 2-regionens hjemmeside, som næsten 6000 fynboer deltog i.

- Både Fyens Stiftstidende og TV 2 Fyn har de seneste år arbejdet meget med konstruktiv journalistik og med Hearken-værktøjet, der er skræddersyet til at komme i dialog med borgere, brugere, læsere og seere. Derfor bliver journalistikken også tættere på fynboernes dagsorden end før, siger Poul Kjærgaard,  der er chefredaktør på Fyens Stiftstidende.

De ti Valgfolkefester er omdrejningspunktet for TV 2 Fyns valgdækning, både digitalt og på tv.

- Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og TV 2 Fyn har altid arbejdet tæt sammen op til valg med fælles debatmøder. Ved kommunalvalget i 2017 udvidede vi kraftigt med ungdomsprojektet ”Stem'rne”. Her i foråret blev vi enige om at udvide samarbejdet endnu mere – også med en ekstern producent. Nu er vi klar med Valgfolkefesterne, siger Esben Seerup, direktør på TV 2 

Her kan du følge med

De ti events bliver sendt og streamet live på både TV 2 Fyns kanal og tv2fyn.dk, fyens.dk og faa.dk fra kl. 16.00-20.15 og derefter nedklippet til nyhedsudsendelser på TV 2 og nyhedssites i de tre mediehuse. 

Den omfattende live-sending sker i en omfattende co-produktion med den private producent, STV.

- Det er utroligt spændende at være med til at sætte nye standarder for samarbejde. TV 2-regionerne udgør en væsentlig del af den demokratiske debat i Danmark. Så når TV 2 Fyn inviterer Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis til et integreret samarbejdet, hvor også en privat tv-producent er tænkt ind i løsningen fra første færd, så træder vi samlet ud i et helt nyt mediesamarbejde, som ikke er set før, udtaler udtaler René Szczyrbak, der er administrerende direktør i STV og fortsætter.

- Her på STV er vi meget stolte over at være med i den største kommunal-valgdækning, der er set på Fyn.

Du kan læse mere om programmet for Valgfolkefesten i din kommune via valgkaldenderen på tv2fyn.dk