Fynske museer genåbnet: Her kan du få weekendens kulturindsprøjtning

Onsdag kunne flere fynske kulturinstitutioner igen slå dørene op. Her kan du få overblik over hvilke steder, du kan besøge i weekenden.

Ventetiden har været lang, men nu kan museer og andre dele af kulturlivet endelig byde gæster med medbragt coronapas velkomne indenfor. 

Onsdag bød på en yderligere genåbning af landet, og ligesom for barer og restauranter var det godt nyt for dele af det fynske kulturliv. 

I kortet herunder kan du, ved at holde musen over punkterne, få et overblik over hvilke museer og kulturinstitutioner der i skrivende stund holder åbent:

Kortet er vejledende og der tages højde for ændringer. 

Masser af plads

Et af de steder, der genåbnede onsdag er Kunstmuseum Brandts i Odense. 

- Det gik rigtig godt og vi håber også, at folk har lyst til at besøge os. Vi har tre helt nye udstillinger, så vi er klar til at give folk et skud kunst og kultur, fortæller Kristian Dyg-Jespersen, der er kommunikation & PR-ansvarlig hos Kunstmuseum Brandts.

Med nyindførte coronatiltag forløb genåbningsdagen som håbet. Kristian Dyg-Jespersen fastslår, at gæsterne ikke skal være bekymrede for at besøge det odenseanske museum. 

- Vi har masser af plads, så man skal ikke krumme sig rundt. Vi har også indført et lyssystem ved indgangen til de separate udstillinger, så gæsterne kan se om der er plads, inden de træder ind, fortæller han. 

Også hos Naturama i Svendborg er de klar til weekendens gæster.
Også hos Naturama i Svendborg er de klar til weekendens gæster.
Foto: Naturama

Gæster er motoren

På Naturama i Svendborg stod de også klar onsdag. Kommunikationsleder Mads Dirckinck-Holmfeld fortæller, at genåbning var længe ventet.

- Det var så sjovt, og vi var så glade. Som museum er gæsterne jo motor i alt hvad vi gør, så nu hvor gæsterne endelig kommer tilbage, så kan motoren køre igen, siger Mads Dirckinck-Holmfeld. 

Også på Naturama er der indført coronatiltag, som skal sikre gæsterne mod potentiel smittefare. Her er der blandt andet indført en live-opdatering på hjemmesiden, der viser hvor mange nytilkomne gæster der er plads til på det pågældende tidspunkt. 

Et tiltag der skal sikre, at gæsterne ikke tager turen til museet forgæves. 

- Vi har også sat en skærm op ved hovedindgangen, så gæsterne også der kan se, om vi har plads til dem, inden de træder ind på museet, siger Mads Dirckinck-Holmfeld.

De resterende dele af kulturlivet, herunder spillesteder, biografer og teatre, må fortsat væbne sig med tålmodighed.