Fynske øko-kylinger på vej til forbrugerne

Danske økologiske kyllinger fylder ikke i supermarkedernes kølediske. Men det vil en fynsk landmand lave om på.

Gårdejer Morten Højskred Madsen fra Tommerup tror på, at danskerne vil tage de økologiske kyllinger til sig, selvom de er tre gange så dyre som konventionelle kyllinger.

Det er tredie gang Morten Højskred Madsen forsøger sig med økologiske kyllinger. De andre gange har slagterierne ikke kunne få god økonomi i økologien.

Denne gang tror Morten Højskred Madsen det vil lykkes.

Kvickly i Rosengårdscenteret er Danmarks største økologiske butik målt i omsætning, og de tror også på de økologiske kyllinger.

- Vi har mange kunder der spørger efter økologiske kyllinger, så hvis vi bare kan få det, så kan vi sagtens sægle dem, siger varehuschef Thomas Andersen fra Kvickly Xtra.

Morten Højskred Madsen skal lave et prøvehold til Slagteriet Rose Poultry.

Der produceres allerede 150.000 øko-kyllinger om året i Danmark, men det er ikke nok til at spisen kan blive bredt tilgængeligt i danske supermarkeder.

Rose Poultry vil nu afprøve om de kan gå ind i en større produktion, som måske på længere sigt kan give konkurrence til danskernes foretrukne lørdags-kylling.

Kyllingerne skal vokse i ca. 62 dage før de slagtes. Konventionelle kyllinger lever kun i 30-35 dage, og de vokser hurtigere end de økologiske.

Oversigt

    Oversigt