I det fynske folks tjeneste

Fynske robotter skal styre støvsugeren

Blue Ocean Robotics og Nilfisk indgår strategisk samarbejde. Perspektiver er store, mener parterne.

Nilfisk og Blue Ocean Robotics annoncerede mandag, at de to virksomheder indgår et strategisk samarbejde om udvikling af intelligente rengøringsmaskiner og robotter til både det danske og globale marked.

Et område, som forventes at udgøre op mod 10 procent af Nilfisks omsætning inden for 5-7 år, oplyser de to selskaber i en pressemeddelelse.

Nilfisk er førende global aktør inden for den professionelle rengøringsbranche og har salgsselskaber i 45 lande.

Ifølge Hans Henrik Lund, administrerende direktør hos Nilfisk, er partnerskabet et yderligere skridt i retning af at imødekomme kundernes behov for præcis og pålidelig rengøring:

- Vi vurderer, at omkring 70 procent af omkostningerne til professionel rengøring går til arbejdskraft. Samtidig er rengøringsbranchen én af de industrier med højest medarbejderudskiftning. Vi oplever derfor et markant behov blandt vores kunder for at få indført selvkørende maskiner, der kan løse de standardiserede rengøringsopgaver, så personalet kan få frigjort ressourcer til andre opgaver.

Blue Ocean Robotics og Nilfisk vil sammen fundamentalt re-designe udvalgte Nilfisk-produkter i tæt samarbejde med stærke kunder i industrien.

- Der er et rigtig godt match mellem de teknologier og kompetencer, Blue Ocean Robotics besidder, og den solide markedsposition, Nilfisk har. Det giver et optimalt afsæt for at skabe fremtidens robotter til rengøringsindustrien, der uden tvivl gradvist vil ændre karakter over en årrække. Den udvikling vil vi gerne bidrage til, udtaler de tre direktører i Blue Ocean Robotics, Claus Risager, Rune K. Larsen og John Erland Østergaard i pressemeddelelsen.

Blue Ocean Robotics har den fynske erhvervsmand Niels Thorborg med i ejerkredsen, og bestyrelsesformand er Jørn Tolstrup Rohde, der også er bestyrelsesformand i Leasy-koncernen.

Blue Ocean Robotics har cirka 110 ansatte - halvdelen i Odense.

Forventningen på sigt er, at samarbejdet vil generere flere arbejdspladser.