Fynske SF?ere i oprør mod regeringen

Regeringens forslag om besparelser på kontanthjælpen virker som en rød klud for store dele af SF's bagland. Fynske SF?ere undrer sig og har svært ved at se meningen.

- Nu må det være nok. Det er de svage der i forvejen har holdt for i reformsnakken. Nu kan vi ikke stramme den mere, siger SFs medlem af regionsrådet i Region Syddanmark, Iben Kromann.

Besparelserne på kontanthjælpen blev præsenteret mandag og tirdag løfter regeringen sløret for en plan om at lette selskabskskatten. Det hænger dårligt sammen, mener SFeren.

- Det hænger overhovedet ikke sammen. Tilsyneladende er det kun de grupper i samfundet, som i forvejen har det svært, som bliver ved med at holde for, og det hænger slet ikke sammen, siger Iben Kromann.

Det odenseanske byrådsmedlem Jeannette Sandberg siger også fra overfor regeringstoppen efter besparelser på først SU og så kontanthjælp.

- Jeg er mest uenig i at besparelserne skal gå til skattelettelser for erhvervslivet, siger Jeannette Sandberg(SF).

I Nyborg har byrådsmedlem Thomas Laursen også svært ved at sluge, at besparelserne skal bruges til at lette selskabsskatten.

- Nu trækker vi store veksler på SF og socialdemokraternes bagland. Vi ser en reform som omfordeler fra dem med smalle skuldre til erhvervsskattelettelser, siger Thomas Laursen.

I Odense forstår det tidligere medlem af Folketinget, Karsten Hønge, heller ikke regeringens politik.

- Jeg kan ikke genkende SF i det her. Ikke nok med, at der bliver skåret i ydelserne, men pengene går kraftdælme til at lette erhvervsskatterne, raser Karsten Hønge i Fyens Stiftstidende.