I det fynske folks tjeneste

Fynske socialdemokrater imod Kattegatbro

Fem S-folketingskandidater på Fyn anfægter en Kattegatforbindelse, som S-toppen slår sig op på i valgkampen.

Carsten Hansen og flere andre fynske folketingskandidater er skeptiske over for en Kattegatbro.

Fem ud af otte socialdemokratiske folketingskandidater på Fyn er imod eller skeptiske over for en Kattegatforbindelse fra Sjælland til Jylland, som partitoppen ellers slår sig op på i valgkampen.

Blandt skeptikerne er fremtrædende socialdemokrater såsom gruppeformanden Carsten Hansen, trafikordføreren Poul Andersen og folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil, skriver Fyens Stiftstidende.

- En Kattegatforbindelse vil skære landet midt over og gå imod intentionen om at skabe bedre sammenhæng mellem landets tre største byer, siger Poul Andersen.

Partitoppen er i valgkampen kørt frem med at få fremskyndet beslutningen om, hvorvidt Kattegatforbindelsen skal bygges. Regeringen har lagt op til en beslutning i 2013. Socialdemokraterne vil have beslutningen truffet i 2012.

Især socialdemokraternes næstformand og tidligere borgmester i Aarhus, Nicolai Wammen, har længe været fortaler på forhånd for en Kattegatforbindelse, selvom der ikke er lavet grundige undersøgelser af trafikbehov, økonomi eller miljøpåvirkninger med mere.

Formanden for partiets folketingsgruppe, Carsten Hansen, siger, at han på forhånd tvivler på, at det kan lade sig gøre at bygge en Kattegatforbindelse. Der er større behov for en ny forbindelse mellem Bogense på Fyn og Juelsminde i Jylland, siger han.

Syv af de otte S-folketingskandidater siger, at de vil arbejde for, at Fyn får sådan en ekstra forbindelse til Jylland ud over Lillebæltsbroerne.

Der er lagt op til, at forbindelsen skal gå fra Røsnæs på Sjælland over Samsø til et sted syd for Aarhus. Et projekt, som også fagbevægelsen er vild med.