I det fynske folks tjeneste

Fynske stjerner til Fyen Rundt

I morgen går starten for 106. gang i motions- og elitecykelløbet Fyen Rundt. 2.000 ryttere stiller til start i det 333 kilometer lange løb.

00:26

En stor flok af friske cykelentusiaster skal lørdag i cykelsadlen til et 333 kilometer langt cykelløb rundt om Fyn. Et løb som efter sigende skal være verdens tredjeældste cykelløb.

Blandt deltagerne finder man andet end glade amatører. To lokale verdensstjerner stiller også til start i løbet.

Lasse Norman Hansen tager en pause fra sine forberedelser til OL og kører med sit tyske hold Stölting group.

En anden fynsk verdensstjerne er Alex Rasmussen, som kører for Team coloQuick - Cult holdet. Alex Rasmussen er tidligere vinder af løbet.

- Det er et rigtig stærkt elitefelt, der kører Fyen Rundt i år, og det er svært at pege på deciderede favoritter. Det bliver især spændende at se, hvordan det påvirker løbet, at rytterne i år skal passere grusstykket på det militære område i Odense kun to kilometer før mål, fortæller Claus Rasmussen, der er ansvarlig for eliteløbet ved Fyen Rundt.

Motionsrytterne forventes at ankomme ved målstregen allerede ved middagstid. Omkring klokken 16, kan tilskuerne opleve det 150 mand store elitefelt passere i målområdet på Møllemarksvej i Odense. Her efter skal rytterne fire gange rundt på en 8,2 kilometer strækning.