Fynske toppolitikere undersøges af Tilsynsrådet

Odenses borgmester og andre fynske toppolitikere skal nu over for Tilsynsrådet forklare hvad de fik ud af en studietur til Athen i april. Flere deltagere har erkendt at turens faglige indhold var tyndt.

Tilsynsrådet har valgt at gå ind i sagen på baggrund af artikler i Fyens Stiftstidende om sagen. Den fem dage lange rejse til Grækenslands hovedstad var arrangeret af KMD, men Fyns Amt, Odense Kommune og Munkebo Kommune havde udgifter til turen. 

Det faglige indhold bestod af en middag, hvor deltagerne blev orienteret om EU og Grækkenland og en række interne møder for de fynske deltagere.

Udover borgmester Jan Boye(K) fra Odense deltog blandt andet Steen Møller(K) fra Fyns Amt og kommunaldirektør Egon Gaarde fra Munkebo.

Indhold og økonomi

Tilsynsrådet vil på baggrund af artiklerne bede både Odense Kommune, Munkebo Kommune og Fyns Amt om at komme med en redegørelse for turensformåll og de økonomiske udgifter som myndighederne har haft i forbindelse med rejsen.
 
Hvis Tilsynsrådet konkludere at rejsen ikke har haft et relevant formål, kan rådet udstede advarsler og bod til deltagerne i studieturen.

Tilsynsrådet forventer først at kunne komme med en afgørelse i sagen om et par måneder.