Fynske V-politikere vil af med Løkke

"Tag dit gode tøj og gå", således lyder budskabet fra hver femte af de 56 V-kommunalbestyrelsesmedlemmer, som TV 2/FYN har talt med i løbet af tirsdagen.

Kun hver tredje af de fynske Venstre-kommunalpolitikere, TV 2/FYN har talt med, bakker deres formand op. 11 af de 56 opfordrer ham direkte til at trække sig.

- Lars Løkke bør gå som formand. Han har begået så mange fejl, og han har så mange dårlige sager, at jeg har mistet tilliden til ham, siger Palle Yndgaard, der er V-medlem af Nordfyns Kommunes kommunalbestyrelse.

- Der tegner sig et generelt billede af måden at opføre sig på. Det strider mod god moral og etik, siger Bo Petersen, der sidder i kommunalbestyrelsen for Venstre i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Bo Petersen har i årevis været med i mange forskellige foreninger i lokalområdet.

- Jeg kender en masse af de der fristelser, som man godt kan falde for. Men det er om at være ordentlig og redelig, især når man er med i politik. Og der er et eller andet der er gået galt for Lars Løkke på et tidspunkt, siger Bo Petersen.

Hanghøi: Tilliden er væk

TV 2/FYN har i dag foretaget en rundringning til 56 Venstre-medlemmer i alle de ti fynske byråd og Region Syddanmark.

Ud af de 56 siger 19 politikere - eller 34 procent - at de ønsker at Lars Løkke skal fortsætte som formand.

11 svarer nej til, om Løkke bør fortsætte, mens ni svarer, at de ikke ved, om Lars Løkke skal gå af eller blive.

19 har ikke ønsket kommentere formandens fremtid.

- Lars Løkke bør gå som formand. Det nytter ikke noget, at vi har en formand, som vælgerne ikke har tillid til. Vi vinder ikke valget, ved at vi selv synes, at vi har en god formand, når ingen andre synes det. Vælgerne har mistet tilliden, siger Herdis Hanghøi, der både sidder i Region Syddanmark og kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn.

Langelands borgmester opfordrer til at Løkke går

Alle fem V-medlemmer af kommunalbestyrelsen på Langeland er enige om, at de har mistet tålmodigheden med deres landsformand. Selv borgmesteren har stoppet sin opbakning til Lars Løkke.

- Han bør trække sig tilbage og stoppe. For jeg tror, at vi vil få et dårligt folketingsvalg med ham som formand. Befolkningen har mistet tilliden til ham, siger Venstre-borgmesteren Bjarne Nielsen til TV 2/FYN.