Fynske virksomheder udvider i udlandet

Flere fynske virksomheder har så meget gang i hjulene, at de udvider produktionen. Men det sker i udlandet. Virksomhederne kan nemlig ikke skaffe arbejdskraft nok herhjemme.

Udvider i Tyrkiet

Først var det Cabinplant i Haarby, der i sidste uge meldte om mangel på arbejdskraft, og offentliggjorde deres planer om at outsource en del af produktionen til Østeuropa. Nu melder Middelfart-koncernen, Dinex sig også på banen.

Koncernen, der stormer frem og seks år i træk har fået omsætningen til at vokse mellem 10 - 30 procent, vil nu opføre en ny fabrik i Tyrkiet.

Administrerende direktør i Dinex, Torben Dinesen, forklarer i dag over for TV 2/FYN, at den manglende arbejdskraft i høj grad er medvirkende til, at virksomheden nu vil udvide i Tyrkiet.

Selvom der er omkring 13.000 ledige på Fyn, så har virksomheden ikke tid til at oplære nye folk, fordi kunderne er der nu, og de kan ikke vente.

Dinex producerer, udvikler og sælger udstødningssystemer og partikelfiltre til lastbiler, busser og entreprenørmaskiner over hele Europa.