Fynske virksomheder: Vi kan miste penge på Brexit

Hvis Storbritannien forlader EU, koster det på bundlinjen på Fyn. Derfor holder det fynske erhvervsliv øje med udviklingen.

Et af stederne, hvor der bliver holdt ekstra øje med det britiske valg, er blandt andet hos Micromatic, der laver udstyr til fadøl. Skrækscenariet er et EU, der falder fuldstændig fra hinanden, hvis englænderne melder sig ud. 

- Selvfølgelig kan man ikke afvise,  at der bliver en usikkerhed blandt de britiske forbrugere, og de vil holde lidt igen med at gå ud, og hvad de ellers bruger af penge. Så måske et lille dyk i afsætningen på det engelske marked, siger Søren K. Vilby, der er direktør hos det fynske  firma Micromatic.

Udover valget er det også pundkursen, der bekymrer direktøren hos Micromatic: 

Vi har også set et fald i pundkursen, som alt andet end lige gør, at vi får en lille smule mindre for vores varer, når vi sælger i Storbritanien. 

Micromatic har en fabrik i Blackburn og fornyligt købte man verdens største producent af ølsslanger i Nordirland. Derfor følger direktør Søren Vilby ekstra meget med i, hvad der sker i Storbritannien lige nu.

'Er EU ved at falde fra hinanden?' 

 

Søren Vilby er, udover at være chef for Micromatic, også i bestyrelsen for Dansk Industri. Hans største frygt lige nu er, at et eventuelt britisk NEJ til EU vil smadre hele EU-samarbejdet. 

- Risikoen for at et stort europæisk land måske vælger at udtræde af EU, det mener jeg da er negativt. Det kan man også læse i dag, at frygten er, at begynder EU nu at falde fra hinanden? Og er der flere lande, der får samme tanker?, spørger Søren Vilby. 

Briterne skal stemme den 23. juli om den særlige EU-aftale.