Fyrede sikkerhedsfolk frygter kaos på festival

Efter 15 års samarbejde afbryder Midtfyns Festivalen og sikkerhedskorpset Bjørnebanden nu samarbejdet. Samtidig sker der store udskiftninger i resten af sikkerhedspersonalet ved indgangene og på scenerne. Den fyrede Bjørnebande er rystet over festivalledelsen, og frygter kaos ved sommerens festival.

-

Efter 15 års samarbejde afbryder Midtfyns Festivalen og sikkerhedskorpset Bjørnebanden nu samarbejdet. Samtidig sker der store udskiftninger i resten af sikkerhedspersonalet ved indgangene og på scenerne. Ledelsen i Bjørnebanden frygter, at det kan ende i kaos ved årets Midtfyns Festival.


Festivalgæster, der til sommer bliver udsat for tyveri eller kommer i klammeri med hinanden, vil ikke længere få assistance fra de 27 medlemmer af Bjørnebanden. For første gang i 15 år har Midtfyns Festivalen valgt et andet sikkerhedskorps til at patruljere på pladsen og campingarealet.


Samtidig har festivalledelsen også erstattet erfarne sikkerhedsfolk ved sceneområderne og back-stage-området med såkaldte aspiranter.


Frygter kaos
\"De nye festivalejere blæser på sikkerheden. Vi har brugt tre år på at forbedre sikkerheden, og så hyrer festivalen pludselig helt nye folk på mange centrale pladser. Jeg frygter, at det kan ende i kaos til sommer\", siger Frank Christoffersen, tidligere leder af den nu nedlagte Bjørnebande.


I følge Frank Christoffersen har fodboldklubben OB forlangt, at Midtfyns Festivalen sparer på budgettet, og det går ud over sikkerheden.


Uenighed om løn
\"Det er rigtigt, at det handler om penge. Vi kunne ikke blive enige med Bjørnebanden om lønnen, og derfor skifter vi sikkerhedskorps\", siger Marius Byriel, Midtfyns Festivalens leder.


Marius Byriel vil ikke fortælle hvem der skal erstatte Bjørnebanden, men i følge TV 2/FYNs oplysninger er der ikke tale om et professionelt vagtfirma. Men festivalchefen garanterer for sikkerheden trods de store udskiftninger.


Garanterer for sikkerheden
\"Der er ingen slinger i valsen. Jeg garanterer 100% for at sikkerhedsniveauet er på højde med de foregående år\", siger Marius Byriel.


Men den fyrede Bjørnebande deler ikke optimismen.


\"Vi vil ikke lægge navn og rygte til dette års sikkerhedsniveau. Jeg håber naturligvis ikke, at der bliver problemer, men jeg frygter, at det kan ende galt\", siger Frank Christoffersen.