I det fynske folks tjeneste

Fyret Ewii-direktør: Sponsoraftale gav flerfold igen

De omdiskuterede sponsoraftaler med blandt andet OB har ifølge Knud Steen Larsen betydet en massiv stigning i ordremassen

Til næste år skifter Ewii Park navn. Hvad parken skal hedde er endnu uvist. 

For ved det dramatiske repræsentantskabsmøde i energikoncernen Ewii tirsdag, besluttede bestyrelsen at lægge en helt ny strategi for sponsorbudgettet.

Det har været en god beslutning, for vi har fået pengene flerfold igen. Den omsætning, der ligger udenfor trekantområdet er steget med 75 procent, siden vi indgik aftalen.

Knud Steen Larsen, tidligere direktør 

Det skal halveres, og Trekantområdet skal prioriteres op. Det betyder at sponsoraftalerne med både OB og Royal Arena i København opsiges.

Den beslutning har den fyrede direktør Knud Steen Larsen ingen kommentarer til. Men han understreger, at bestyrelsen i sin tid var med til at træffe beslutningen om et sponsorat med OB.

- Det har været en god beslutning, for vi har fået pengene flerfold igen. Den omsætning, der ligger udenfor trekantområdet er steget med 75 procent, siden vi indgik aftalen. Det skyldes selvfølgelig ikke kun den, men har i høj grad været medvirkende til den stigning i ordremassen, vi har haft over hele landet, siger han til TV 2/Fyn.

Det er første gang han udtaler efter den massive kritik og balladen i Ewii begyndte.

 

Torn i øjet

De milliondyre sponsoraftaler udenfor Trekantsområdet har været en torn i øjet på mange repæsentantskabsmedlemmer og almindelige elforbrugere.

Ifølge tidligere næstformand i bestyrelsen, Carl Chr. Poulsen, har der været en begrundelse for at have et sponsorat hos OB, nemlig at Ewii havde tre selskaber og en teknikafdeling i Odense, da sponsoratet blev indgået.

Knud Steen Larsen er blevet kritiseret for at pleje sit personlige netværk og nyde luksusrejser med sin familie i kraft af netværket omkring OB. 

Men han mener ikke, der har været tale om en fejlslagen sponsorkurs. 

- Det har været en win-win-situation for begge parter, og de har jo også købt strøm af os, siger han. 

Tidligere Elsam-direktør, Jørn Limann, blev tirsdag valgt som ny bestyrelsesformand efter Steen Dahlstrøm, der selv valgte at trække sig i kølvandet på kritikken af energikoncernen.

 

Ny sponsorkurs

Med Limann i spidsen vil Ewii fremover tilgodese mindre foreninger i deres sponsorater. Større sponsoraftaler bliver besluttet af bestyrelsen, og der kan afsættes større beløb til større enkeltstående begivenheder. Man vil forsøge at lægge flere indkøb i Trekantområdet, hedder det i den nye strategi.

Hos Odense Sport & Event udløber kontrakten med Ewii i sommeren 2018. Det betyder, at der skal findes en ny hovedsponsor til næste år.

Om det bliver en nem opgave, er indtil videre et ubesvaret spørgsmål. 

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger administrerende direktør Ole Bang Nielsen.

 

 

Læs også Kraftige spark til fyret direktør fra ny Ewii-formand