Fyret for at kræve overenskomst

HK har stævnet en nordfynsk virksomhed for at forfølge en medarbejder, der forsøgte at få lavet en overenskomst på sin arbejdsplads. Fagforeningen kræver 600.000 kr. i erstatning for organisationsforfølgelse af virksomheden Nordfrim i Otterup.

-

HK har stævnet en nordfynsk virksomhed for at forfølge en medarbejder, der forsøgte at få lavet en overenskomst på sin arbejdsplads. Fagforeningen kræver 600.000 kr. i erstatning for organisationsforfølgelse af virksomheden Nordfrim i Otterup.


Efter 22 år på samme arbejdsplads blev den 54-årige lagerchef Henning Holst Hansen fyret fra virksomheden Nordfrim i Otterup.


Krævede overenskomst
Virksomheden begrundede fyringen med at engrosdelen i virksomheden skulle nedlægges. Men i følge HK skyldes fyringen, at Henning Holst Hansen gennem længere tid forsøgte at få lavet overenskomst på virksomheden.


Henning Holst Hansen havde gennem længere tid talt med arbejdsgiveren om at få lavet overenskomst, få valgt tillidsrepræsentant og sikkerhedsrepræsentant på Nordfrim uden at det førte til noget.


Møde med HK
Lagerchefen indkaldte også sine kolleger til orienteringsmøde med HK, hvilket fik arbejdsgiveren til at beskylde ham for at være illoyal og gå bag ryggen på ledelsen. Kort tid efter blev Henning Holst Hansen fyret.


I følge Netmagasinet Delta har lagerchefen flere vidner på sin udlægning af sagen, og HK vurderer derfor, at fagforeningen har gode chancer for at vinde erstatningsagen mod virksomheden i Otterup.