I det fynske folks tjeneste

Fyrværkerityve på spil i Odense

Der er gang i fyrværkerilagrene i disse dage, men ikke kun på grund af kunder, der har travlt med at sikre sig raketter. To gange onsdag aften måtte politiet rykke ud til fyrværkeri-tyverier.

Fyrværkerityve på spil flere steder i Odense onsdag aften.

Første anmeldelse kom omkring klokken 18.00 onsdag, hvor to personer var i færd med at stjæle fyrværkeri på Polenkaj i Odense.

Det lykkedes dem dog ikke at få fingrene i ret meget, før en vagt opdagede de to unge mænd og pågreb den ene, en 15-årig, der nu kan se frem til en bøde.

To timer efter, klokken 20.09, måtte Fyns Politi endnu engang rykke ud til et fyrværkerilager. Denne gang til Fyns Fyrværkerisalg på Børstenbindervej. Her gik tyveriet voldsommmere for sig, da 4-6 personer efter at have skaffet sig adgang under et hegn, skubbede de ansatte på stedet til side og skaffede smuttede med 4-5 kasser fyrværkeri.

- Og så er der pludselig ikke længere bare tale om tyveri, men røveri, siger vagtchef Hans Frederiksen fra Fyns Politi til TV2/FYN.

Personerne herfra forsvandt i en sort Kia eller Mazda.

- Der er ikke noget nyt i, at der er gang i fyrværkerityverierne op til nytår, men heldigvis er fyrværkeriforhandlerne blevet gode til selv at have vagter på stedet og pågribe uventede gæster, siger Hans Frederiksen.