I det fynske folks tjeneste

Gå amok i bøger - masser af direkte tv fra Bogforum

Rå mængder af bogelskere vil i weekenden summe som sultne bier omkring de godt tusind forfattere, der er til Bogforum i København. Følg med fra Fyn.

Live TV

Bogforum kan i år fejre sølvbryllup. For 25. år i træk  bliver bøger, forfattere og læsere hyldet  i København. Nogle elsker den intense og hektisk kombination af forfatterinterviews, foredrag og  alskens andre events.  Andre får hurtigt hedeture og trang til at finde en udgang.  Men for alle besøgende på Bogforum gælder det, at de elsker bøger.

Virkeligt mange mennesker

Bogforum er ikke for sarte sjæle, der foretrækker at læse i et roligt hjørne derhjemme. Fra d. 11-13 november fyldes Bella Center Copenhagen i år med en overflod af arrangementer, over 300 i alt, der kommer vidt omkring i bøgernes univers. Mere end tusind forfattere optræder på de mange scener, store som små. I alt forventes over 30.000 gæster at komme til Bogforum i år.

Selv du ikke er en af de tusindvis af bogfans, der valfarter til de store haller, så kan du stadig følge med og få din bid af kagen hjemme fra sofaen. Alle TV2´s regioner sender massivt fra Bogforum lørdag og søndag, hver dag fra kl. 11-16. Der vil være bunkevis af forfatterinterviews og livereportager fra TV2 regionernes egen scene.

Fynske forfattere  - med mere

Fra TV 2/FYN er Signe Ryge draget til hovedstaden for at interviewe blandt andet fynske Vibeke Marx om hendes seneste bog Havhesten, der foregår i Odense. Også fynske Jesper Bugge Kold, aktuel med romanen Land i Datid kan opleves live fra regionernes scene kl. 15.00.  Bogen er en spændingsroman, der handler om Østtyskland, Stasi og de skæbner, der forsøgte at at få et liv til at fungere under de benhårde vilkår. 

Journalist og forfatter Rikke Hyldgaard, Odense,  har netop udgivet bogen Støj og fortielser i samarbejde med tv-værten Hans Pilgaard, og forfatterparret kan opleves på regionernes scene kl. 14.00-14.20. Gennem dagbogsoptegnelser, digte og interviewes fortæller Pilgaard om den skyld, de løgne og de længsler, der har præget hans liv.

Desuden interviewer Signe Ryge den anmelderroste, storsælgende og prisbelønnede forfatter Ida Jessen om hendes seneste bog: Bibelhistorier. Bogen er rettet til børn og er et gennemarbejdet storværk med en genfortælling af de væsentligste bibelhistorier. Mød også bogens illustrator Hanne Bartholin. Det foregår kl. 12.20.

Der bliver også plads til krimigenren, når Thomas Rydahl fortæller om sin nye og længe ventede bog: De savnede, opfølgeren til den prisbelønnede Eremitten, som han modtog blandt andet Bogforums Debutantpris for i 2014. Bogen er ikke bare en krimi, men handler også om de udfordringer, der kan være knyttet til at være mand

Se med øverst i denne artikel lørdag og søndag kl. 11-16.

Sådan sender vi: 

  • 11.20: Forfatter Vibeke Marx
  • 11.50: Forfatter Thomas Rydahl
  • 12.20: Forfatter Ida Jessen og illustrator Hanne Bartholin
  • 14.00: TV-vært Hans Pilgaard og forfatter Rikke Hyldgaard
  • 15.00: Forfatter Jesper Bugge Kold