Gå nu til lægen, mand

Danske mænd lever kortere end danske kvinder. De dør også oftere af sygdomme. Nu skal et nyt samarbejde styrke mænds sundhed.

Region Syddanmark har indgået en samarbejdsaftale med Forum for Mænds Sundhed, hvor formålet er at forbedre mænds sundhed og få dem til at gå mere til lægen.

Årsagen er helt klar. Mænd lever tre til fem år kortere end kvinderne. Hver gang der dør 100 kvinder af kræft, dør der 140 mænd.

Når der dør 100 kvinder af hjertekarsygdomme, dør der 150 mænd, og når der dør 100 kvinder af lungesygdomme, dør 134 mænd.

Mænd begår selvmord tre gange så hyppigt som kvinder, og mænd registreres og behandles kun halvt så ofte for depression som kvinder.

- Mænd går sent til læge ved symptomer og sygdom, og det er med til at fastholde uligheden i den fysiske og mentale sundhed,

når vi sammenligner med kvinder. Derfor er det oplagt, at vi i samarbejde med Mænds Forum for Sundhed får arbejdet med, hvordan

sundhedsvæsnet kan blive bedre til at pejle og at tage hånd om disse mænd, siger Pierre Topaz (S), der er formand for regionens Ligestillingsudvalg.