Gå på opdagelse i tallene: Se, hvor mange der er vaccinerede i dit sogn

I går holdte Mette Frederiksen og sundhedsmyndighederne endnu et coronapressemøde. Der blev der meddelt, at Danmark nu vil øge vaccineindsatsen. Her kan du se, hvordan det står til i hvert sogn på Fyn.

Der skal skrues op for vaccineindsatsen. 

Det var budskabet fra statsminister, Mette Frederiksen (S) på det pressemøde, som hun afholdte onsdag aften. 

- Jeg håber, at jer, der endnu ikke har fået første og andet stik, vil gå ned og få stikket. Til jer, der har fået indkaldelse til tredje stik: Vi håber, I vil booke en tid så hurtigt som muligt, sagde statsministeren. 

Udmeldingen kommer efter, at der den seneste tid har været en stigning i smitten af corona. Onsdag kunne sundhedsmyndighederne melde om et smittetal på 5.120, det højeste antal nye smittede på et døgn under hele epidemien.

Vaccinetilslutningen på Fyn

Sogn på Fyn med den laveste vaccinetilslutning er Vollsmose sogn med 67 procent af befolkningen, der er fuldt vaccineret. 

I den anden ende af tabellen, så er det sogn med højest tilslutning er Lundeborg i Svendborg, hvor 95 procent af befolkningen er fuldt vaccineret. 

Nederst i denne artikel kan du se vaccinationstal for alle de fynske sogne.

Direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum, fortæller ifølge Ritzau, at der internationalt er fundet 108 bekræftede tilfælde med Omikron.

- Men når vi som et lille land har fundet syv, så er det sandsynligvis ikke fordi, at vi har så mange flere, men fordi vi er gode til at finde dem, siger han.

Der er meget, myndighederne vil blive klogere på omkring Omikron-varianten de næste uger, vurderer Henrik Ullum.

Kan være mere smitsom

Men foreløbige indikationer fra Sydafrika peger på, at Omikron kan være mere smitsom, siger han og tilføjer:

- Der er betydelig bekymring for, at antistoffer i vacciner ikke vil binde sig helt så godt.

Henrik Ullum understreger, at myndighederne formoder, at vaccinerne stadig vil have en effekt på Omikron.