Går som varmt brød: Kan ende som rekordår for fynske græskar

De fynske græskar sælger som varmt brød i år sammenlignet med tidligere år, og det kan skyldes, at flere holder ferie hjemme.

Den efterårsbrune muld kan normalt godt se en anelse kedelig ud. Men det er ikke tilfældet med markerne omkring Gyldensteen Gods. Her bugner det af flotte, orange græskar.

Og særligt i år er det en god ting. Der har nemlig været en øget efterspørgsel på den orange afgrøde. 

- Vi har normalt altid travlt i efterårsferien, for selvom halloween først officielt er 31. oktober, virker det til, at mange køber græskar i efterårsferien sammen med deres børn, siger ejeren af Gyldensteen Gods, Frants Bernstorff-Gyldensteen, til TV 2 Fyn og fortsætter: 

- Men i år har vi haft henvendelser fra kunder, som vi normalt ellers ikke hører fra, siger han. 

På Gyldensteen Gods bliver der på markerne dyrket fynske græskar i lange baner.
På Gyldensteen Gods bliver der på markerne dyrket fynske græskar i lange baner.
Foto: Jeanette Fournier

Ingen rejser i efterårsferien

Spørger man Frants Bernstorff-Gyldensteen, så er der én oplagt forklaring på,  hvorfor salget af græskar er steget. 

- Folk holder efterårsferie hjemme i år, men selvom man ikke kan komme ud og rejse, så skal der jo ske et eller andet alligevel, og det har vi så gavn af, siger han. 

Den fynske græskar-dyrker tør dog ikke helt at spå, om den stigende græskarinteresse kommer til at vise sig på tallene, når græskarsæsonen er ovre. 

- Vores sæson er jo meget komprimeret. Det ser godt ud indtil videre, og jeg håber, at jeg også er tilfreds om to uger, når sæsonen er forbi, siger Frants Bernstorff-Gyldensteen.