I det fynske folks tjeneste

Gåcyklen kommer til Fyn

Hvis det er for langsomt at gå og for vanskeligt at cykle, så er der nu mulighed for at gøre en ting midt imellem - at gå på cykel.

00:55

1 af 2

En hollandsk opfinder har opfundet en gåcykel, ganske enkelt fordi han hverken gad gå eller cykle. 

Opfindelsen hedder Lopifit, og det er ganske enkelt. Op og gå på båndet, og så kører man.

Indtil videre har Thomas Work fra Odense den eneste Lopifit gåcykel herhjemme, men snart kan du snart købe gåcyklen selv. Odenseaneren har nemlig fået rettighederne til at sælge løbebåndscyklen i hele Skandinavien.

- Det giver nogle sjove kommentarer og nogle sjove blikke, fortæller Thomas Work, som selv bruger gåcyklen dagligt.

Man er endnu ikke vant til at se folk komme kørende på sådan en gåcykel, men Thomas Work håber, at den snart bliver accepteret i bybilledet på niveau med Segways.

- Det startede ved, at jeg var inde på Youtube, og så så jeg en sjov video med en løbebåndscykel, og det syntes jeg bare var for sjovt. Og så tænkte jeg, at sådan én kunne jeg godt tænke mig. Så skrev jeg til opfinderen, som bor i Holland.

Efter et møde på 6 timer i Holland, fik Thomas Work rettighederne til at forhandle cyklen, som er en blanding af en cykel og et løbebånd.

Gåcyklen kommer til at koste omkring 14.000 kroner, og den er udstyret med både for- og baglygte samt håndbremser. Derfor er den også lovlig på lige fod med cykler på de danske veje og cykelstier.

Thomas Work fortæller også, at han tidligere har afprøvet den blandt fodgængere, men fordi cyklen kan køre op til 25 km/t, og fordi gåcyklen er så stor, så er det ikke noget, han har planer om at gøre igen.

 

01:56 Luk video

Du kan finde mange flere informationer om cyklen på Lopifits hjemmeside.