Gaderøverier førte til travl nat for politiet

En række gaderøverier i Odense betød, at Fyns Politi havde usædvanlig travlt natten mellem lørdag og søndag.

- Der var mange mennesker i byen i nat, så der var mange ofre. De mange mennesker betyder også, at det er nemmere at gemme sig for gerningsmændene, siger vagtchef ved Fyns Politi, Thomas Bentsen.

Lidt over midnat blev en 15-årig dreng aftenens første offer. Han sad ved et busstoppested i Albanigade.

- Drengen sidder med sin telefon og tjekker Facebook, da en mand napper telefonen fra ham, fortæller Thomas Bentsen.

Efterfølgende rejser drengen sig og vil have sin telefon tilbage, men han opdager, at gerningsmanden er sammen med 3-4 andre mænd. Drengen får at vide, at han ikke skal forsøge at få telefonen tilbage, ellers får han bank. Situationen ender med, at den unge mand bliver skubbet ud på cykelstien, hvor han bliver påkørt af en cyklist.

Klokken 0.30 indløb den næste anmeldelse ved Fyns Politi. Her fik en 16-årig dreng og hans tre venner problemer med en større gruppe mænd, som ville have drengenes øl. Drengene blev utrygge og skyndte sig væk. Den store gruppe mænd var dog hurtigt over dem igen. Nu ville de havde deres kasketter. Det førte til, at den 16-årige blev slået med knytnæve på skulderen af og mistede sin kasket.

Natten var dog langt fra slut for politiet. Kort tid efter blev en 52-årig mand passet op af tre unge mænd omkring Kongensgade og Vestergade. De unge mænd foregav, at de ville købe hash af manden, men i stedet blev han presset op ad en mur og frarøvet 700 kroner.

I samme område blev en 23-årig slået ned og røvet klokken 5.15. Offeret endte på skadestuen.

Klokken 5.44 blev politiet kontaktet af en ung mand. Han havde fundet forvirret ung kvinde på Stålstræde. Der var tale om en 25-årig kvinde, som var blevet overvaldet, da hun kom kørende på sin cykel.

Hun var blevet skubbet af cyklen af to mænd, der truede hende med en kniv og ville have hendes penge, men kvinden forklarede, at hun kun havde et dankort. Mændene tvang kvinden til at blive siddende, og det gjorde hun, indtil den unge mand fandt hende.