I det fynske folks tjeneste

To gaderøverier på en time

Lørdag morgen blev to fynboer forsøgt røvet på åben gade i Odense midtby. Fyns politi fik fat i en af gerningsmændene.

To steder i Odense midtby blev fynboer udsat for røveri.

40 minutter. 

Så kort tid var der mellem to røverier, der fandt sted lørdag morgen i Odense midtby. 

Det første røveri skete omkring klokken 06.30 på Flakhaven og det næste klokken 07.10 på Albani Torv. 

På Flakhaven blev en 56-årig kvinde antastet af en yngre mand, der forlangte, at hun udleverede 500 kroner. Det ville kvinden ikke, og blev herefter slået med en knytnæve i ansigtet. Gerningsmanden løb fra stedet i retning mod Eventyrhaven. 

Kvinden beskriver gerningsmanden som værende mand med mellemøstlig udseende. Han er omkring 20 til 26 år og cirka 160 cm høj af almindelig bygning. Kvinden har fortalt politiet, at han havde store mødrke øjne, kort sort hår og var iført en mørk jakke, som muligvis kunne være en stribet hættetrøje. 

40 minutter senere henvendte en 20-årig mand sig til en politipatrulje på Albani Torv, og oplyste, at han netop nu var blevet forsøgt røvet af en gerningsmand, der havde truet ham med en kniv til at hæve 500 kroner i en hæveautomat. Offeret havde imidlertid fået øje på politiet og var stukket af. Gerningsmanden, der stadig var inden for synsvidde forsøgte at løbe fra stedet, hvorefter patruljen satte efter ham. Kort tid efter kunne den foretage en anholdelse af gerningsmanden i nærheden.

Den anholdte er en 20-årig mand. Han blev ved anholdelsen fundet i besiddelse af 2 x 500 kroner, hvorfor politiet mistænker, at han kan være gerningsmand til flere gaderøverier, som Fyns Politi endnu ikke har fået kendskab til. 

Fyns Politi er i forhold til de konkrete sager, men selvfølgelig også i al almindelighed meget interesseret i at høre fra borgere, der har været udsat for gaderøveri eller for forsøg på gaderøveri. Henvendelser til Fyns Politi kan ske på 114.