I det fynske folks tjeneste

Galschiøt-figur stjålet i Korup

Jens Galschiøt har endnu en gang fået stjålet et af sine kunstværker. Natten til onsdag forsvandt en model af Blækspruttekjolen, der var udstillet på Korup Sognegård. Modellens værdi er anslået til 90.000 kroner. Jens Galschiøt har nu fået stjålet 11 skulpturer gennem de sidste 13 år.

-

Jens Galschiøt har endnu en gang fået stjålet et af sine kunstværker. Natten til onsdag forsvandt en model af Blækspruttekjolen, der var udstillet på Korup Sognegård. Modellens værdi er anslået til 88.000 kroner. Jens Galschiøt har nu fået stjålet 11 skulpturer gennem de sidste 13 år.

- Det er meget ubehageligt. I starten troede jeg, at det var drengestreger, men jeg er efterhånden blevet overbevist om, at det er organiseret kriminalitet, vi har med at gøre, siger kunstner Jens Galschiøt.

Blækspruttekjolen er lavet af bronze og kobber og er 1,2 meter høj. Af uforklarlige årsager gik alarmen ikke i gang, da tyvene brød døren op. De havde derfor god tid til at stjæle mere end den ene figur, men tyvene gik kun efter Jens Galschiøts ene skulptur: 

- Der er ikke stjålet andet end den ene figur, og vi har aldrig før haft indbrud til vores udstillinger, så tyvene er helt sikkert gået direkte efter Galschiøts figur, siger Hanne Nordentoft, formand for Korup Sogns Kunstforening.

Jens Galschiøt mener at have fået stjålet kunstværker for over 1 million kroner de sidste 13 år. For et par år siden var det skulpturen Skriget, der blev stjålet fra en udstilling på Nordfyn. Den var gravet ned, var 2,5 meter høj og vejede 250 kilo - alligevel lykkedes det at stjæle den, og den er aldrig dukket op.


Skulpturen Skriget blev stjålet for et par år siden og er aldrig dukket op, selvom den er 2,5 m høj og vejer 250 kg

- Jeg er rystet over, at mine skulpturer igen og igen står for skud. Det er som om, at tyvene ved mere om, hvor og hvornår jeg udstiller, end jeg selv ved, siger Jens Galschiøt.

Jens Galschiøt har nu sat ekstra kræfter ind på at få lavet en database, hvor han verden over kan efterlyse sine stjålne kunstværker.

Følgende modeller er stjålet fra Jens Galschiøt:

  • Model af Blækspruttekjolen, værdi 90.000 kr.     
  • Krucifiks stjålet på Billundcentret, værdi 150.000 
  • Skamstøtte fragment Billundcentret, værdi 50.000     
  • Skriget Galleri i Tørresø, værdi 250.000      
  • 2 arabiske skulpturer stjålet fra stenhuggeri, værdi 50.000 
  • 2 skulpturer stjålet i Frankfurt, værdi 30.000     
  • 2 skulpturer stjålet i Narbonne, Frankrig, værdi 7.000
  • Blomsterkumme, værdi 18.000