I det fynske folks tjeneste

Gartnerier er glade for vækstplan

Gartnerierne har været hårdt tynget af afgifter. Men med den nye vækstplan bliver der afsat mange millioner til at lette afgifterne.

Gartnerierne i Danmark har været hårdt trængt af afgifter, som konkurrenter i udlandet ikke er ramt af. Men nu er der en hjælpende hånd på vej.

Regeringen har sammen med Konservative, Venstre og Liberal Alliance fremsat en vækstpakke, hvor der bliver afsat en pulje på 75 millioner kroner til at lette afgifterne for gartnerierne.

Det fynske gartneri PKM har været arge modstandere af de mange afgifter, og de er derfor glade for den nye vækstplan.

- Vi ser meget positivt på det og er glade for, at politikerne har lyttet til os, siger direktør Kristian Madsen, der også er formand for gartneriernes brancheorganisation Dansk Gartneri.

- Især PSO-afgiften er livstruende for danske arbejdspladser. Og det tyder på, at vi nu får mulighed for en reduktion af den, siger Kristian Madsen.

Lars Christian Lilleholt, der er energiordfører for Venstre, har kæmpet for at lette afgifterne for gartnerierne. På Fyn er omkring 8.000 beskæftiget i gartneri-branchen, og ifølge Lars Chr. Lilleholt vil den nye pulje redde massevis af arbejdspladser.

- Det er et meget vigtigt erhverv. Gartnerier har været hårdt tynget af afgifter, så jeg er rigtig glad. Det er en redningskrans, der bliver smidt ud, siger Lars Christian Lilleholt