Gaskunde føler sig snydt

Det blev en dyr fornøjelse for en fynsk familie at købe et naturgasanlæg. Gasanlægget var fejlkonstrueret og har foreløbig kostet familien flere hundrede tusinde kroner.

-

Det blev en dyr fornøjelse for en fynsk familie at købe et naturgasanlæg. Gasanlægget var fejlkonstrueret og har foreløbig kostet familien flere hundrede tusinde kroner i anlægsudgifter, advokatsalærer osv.


Ib og Lotte Marnow fik for fem år siden installeret et naturgasanlæg i deres ejendom på Bakkevej i Vissenbjerg.


Naturgas Fyn godkendte anlægget, og det blev taget i brug. Men siden opdagedde familien en række fejl og klagede over anlægget. Den statslige kontrolinstans Dansk Gasmateriel Prøvning foretog en analyse og konkluderede, at familien havde ret. Naturgasanlægget fungerede ikke, som det skulle.


Selv om familien i anden omgang fik ret, har de kun haft udgifter og ærgrelser af anlægget.


\"Jeg er dybt rystet. Vi står med et anlæg til 350.000 kroner, men vi må ikke bruge anlægget, da det ikke er godkendt,\" siger Ib Marnow.


 


Naturgas Fyn erkender, at selskabet har begået to fejl. \"Det var en fejl, at anlægget først blev godkendt og derefter underkendt. Det var også en fejl, at vi var så længe om at behandle familien Marnows klage. Derfor har vi også givet familien 10.000 kroner pr. kulance,\" siger teknisk chef Svend Bomholt, Naturgas Fyn.


 


Se indslag på TV 2/FYN mandag 13. august kl. 19,30.