I det fynske folks tjeneste

Gennembrud for filmturisme på Sydfyn

Den oscarbelønnede film "Hævnen" hitter i Tyskland, og det udnytter Sydfyn nu til at trække tyske turister til med et helt nyt og anderledes turistfremstød.

01:57

1 af 2

Hver gang en tysker køber en DVD med Susanne Biers oscarbelønnede film, får de et tre minutter langt portræt af Sydfyn med i købet.

- Tyskerne kommer hele paletten rundt om Sydfyns herligheder, fortæller marketingschef Jørgen S. Bay-Kastrup fra Syddansk Turisme
 
Det er et unikt samarbejde mellem  Syddansk Turisme, Film Fyn og den tyske filmdistributør, der har banet vej for den sydfynske turistfremstød på DVD?en.

- Det er første skridt på vej mod at etablere noget filmturisme og binde film- og turistbranchen sammen og skabe nye muilgheder. Vi håber at turisterne vil gå i filmens fodspor og se de steder filmene er optaget, siger Julie Lindegaard, der er udviklingschef i Film Fyn.

I flere andre lande har turistbranchen haft stor succes med at markedsføre optagelsessteder fra film.

Turistfremstødet i Tyskland er foreløbig det eneste af sin art, men hos Syddansk Turisme håber man at ideen kan vokse.

- Hævnen har også succes i USA, og i fremtiden vil Film Fyn forhåbentlig skabe nye filmsucceser, så vi håber at vi kan udvide muligheden for at markedsføre Sydfyn via film i fremtiden, siger Jørgen S. Bay-Kastrup.