I det fynske folks tjeneste

Gentager succesen: Fynboer kan igen løbe med resten af Danmark

Fynboerne får igen mulighed for at løbe sammen med resten af Danmark, når de største løbsarrangører på Fyn og i resten af landet igen går sammen om et virtuelt løb.

Arrangementet Danmark løber gentages 21. juni efter det første succesfulde løb 19. april. Bag arrangementet står flere fynske løbsarrangører. Foto: Danmark løber

- På løbsfronten sker der jo stadig ikke noget, så vi vil gerne vise, at vi stadig er til stede.

Sådan lød ordene fra løbsarrangør hos OGF Odense Michael Nielsen, der sammen med seks andre løbsarrangører har valgt for anden gang at afholde et virtuelt løb, der går under navnet 'Danmark Løber' 21. juni.

Læs også Danmark løber: Fynske arrangører med i landsdækkende virtuelt løb

- Det første løb var lidt en prøve for at se, om fynboerne og danskerne generelt havde interesse i at deltage i et virtuelt løb, og det viste sig jo at være en kæmpe succes, siger han og fortsætter:

- Så hvorfor ikke gentage succesen?

Vælger selv distance

Hvem står bag løbet?

Det virtuelle løb Danmark Løber er arrangeret af syv løbsarrangører fra hele landet. Bag arrangementet står:

 

Aarhus Motion

Aalborg Atletik & Motion

Sport Event Syd

OGF Odense

HCA Marathon

Lillebælt Halvmarathon

Sparta Atletik & Løb

 

Kilde: Danmark Løber

Det første virtuelle løb blev afholdt 19. april, og her deltog i alt 31.486 løbeglade danskere. Og alle arrangørerne bag løbet håber, at succesen vil gentage sig.

- Det er vigtigt, at folk kommer ud og bevæger sig, og flere og flere løb bliver jo aflyst, så det her er en god måde at komme ud på, siger Michael Nielsen.

Og ligesom det første virtuelle løb, kan deltageren selv vælge distancen, og starten kommer til at gå fra egen adresse. Fra sin telefon kan man så følge med i et studie, hvor værter vil guide gennem hele arrangementet.

De røde og hvide farver binder løberne sammen

Lige som sidst vil det virtuelle arrangement være gratis at tilmelde sig, og arrangørerne opfordrer desuden til, at man lige som sidst tager en rød eller hvid t-shirt på.

Læs også Corona gør doven: Fynboerne bevæger sig alt for lidt

Denne gang får deltagerne også mulighed for at købe en officiel t-shirt.

- Vi synes, at løbet er en god måde at binde hele landet sammen på. De røde og hvide trøjer symboliserer en særlig fællesskabsfølelse, siger Michael Nielsen.

Det er også muligt at købe en medalje af træ og at få tilsendt et officielt print af startnummeret.

Det virtuelle løb vender tilbage 21. juni. Foto: Danmark løber