Glad Marstal-borgmester: Tegn på sammenhold

\"Jeg synes Ærøboerne med deres klare ja har slået en pæl gennem myterne om, at vi ikke kan enes herovre. Vi vil Ærø og vi står sammen. Og så slås vi for vores selvbestemmelsesret\", siger Marstals borgmester Karsten Landro (Kons.) efter det klare ja til en kommunesammenlægning på Ærø.

-

\"Jeg synes ærøboerne med deres klare ja har slået en pæl gennem myterne om, at vi ikke kan enes herovre. Vi vil Ærø og vi står sammen. Og så slås vi for vores selvbestemmelsesret\", siger Marstals borgmester Karsten Landro (Kons.) efter det klare ja til en kommunesammenlægning på Ærø.

\"Jeg håber det giver genlyd i både regering og Folketing\", siger Karsten Landro og hentyder til Strukturkommisionens kommende arbejde om en kommunereform.

Havde frygtet nej
Indbyggerne i Marstal har været mest skeptiske i forhold til en kommunesammenlægning, og borgmesteren frygtede da også et nej så sent som for en måned siden.
\"Men jeg kunne fornemme at stemningen på det seneste var vendt, og jeg synes det er et klart ja i Marstal kommune\", siger borgmesteren om de næsten 64 procent ja-stemmer i sin kommune.

I Ærøskøbing stemte næsten 93 procent af indbyggerne ja.