I det fynske folks tjeneste

Glad minister: Nu vælger unge de rigtige uddannelser

Krisen har gjort de unge klogere, når det kommer til at søge uddannelse, der sikrer et job, siger minister.

Mange af de unge, som tirsdag får brev med et tilbud om optagelse på et videregående studie, har valgt en uddannelse, som giver gode jobmuligheder.

Otte procent flere studerende er nemlig kommet ind på erhvervsakademierne, sammenlignet med sidste år. Det viser årets opgørelse over studieoptag på landets videregående uddannelser.

Krisen har gjort de unge klogere på, hvilke uddannelser, der lønner sig, lyder det fra uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

- De unge har set skriften på væggen. Der bliver krav til øgede kvalifikationer, lige fra faglærte til Ph.d., siger ministeren.

Erhvervsakademiuddannelserne, der i høj grad udvikles i tæt kontakt med det private erhvervsliv, giver nemlig efterfølgende mange færdiguddannede job i den private sektor.

At de unge nu i højere grad søger ind på de mere erhvervsmålrettede uddannelser, vækker derfor glæde hos uddannelsesministeren.

- Set i lyset af diskussionen om, hvorvidt de unge nu søger de rigtige uddannelser, så glæder det mig særligt meget, at de tekniske, it-faglige, men også de naturvidenskabelige uddannelser er i vækst, siger Morten Østergaard og fortsætter:

- Det betyder altså, at det, der skal drive væksten i Danmark, nemlig velkvalificerede unge mennesker med en god uddannelsesmæssig baggrund, der kan få arbejde i den private sektor, det kan vi levere i vidt omfang.

Årets rekordstore optag betyder samtidig rekordmange afslag. I alt har 20.654 fået afslag fra de studier de har søgt.