Glæde i GOG over lodtrækning

I GOG Svendborg er man ovenud tilfreds med Champions League-lodtrækningen, der blandt andet gav holdet spanske Barcelona som modstander i gruppespillet.

Glæden var stor på klubkontoret i GOG Svendborg, da resultatet af tirsdagens Champions League-lodtrækning for mænd lå fast. Fynboernes herrehold skal i næste gruppefase møde spanske FC Barcelona, ungarske Pick Szeged og slovenske Celje Pivovarna Lasko.
 
- Ud fra et sportsligt perspektiv er det en fantastisk lodtrækning. Det er klart, at Barcelona er favoritter, men det er også vores vurdering, at de ikke nødvendigvis har den styrke, som de havde for et par år siden. De to andre er hold, som vi specielt på hjemmebane bør have alle muligheder for at spille lige op med, og Szeged mener jeg endda, at vi bør kunne matche i begge kampe, siger klubbens direktør, Arne Buch til Ritzau. 

Selv om det trods den fine lodtrækning bliver enormt svært at vinde puljen og gå videre til semifinalen, afviser Arne Buch, at GOG er tilfreds med bare at være nået blandt de sidste 16.

- Under ingen omstændigheder Dansk herrehåndbold har flyttet sig betragteligt de senere år. Rammer vi ellers dagen og bruger vi lidt lodder og trisser, så har vi en reel chance i puljen, så jeg tror, at vi får nogle fine og fornuftige kampe, siger direktøren, der vil prøve at få lagt alle kampene i den nye Arena Fyn i Odense og som forventer fuldt hus til kampene, i hvert fald når danskerholdet Barcelona kommer på besøg.
 
Spanierne har nemlig landsholdsmålmand Kasper Hvidt og stregspilleren Jesper Nøddesbo på holdet. De vandt deres indledende pulje suverænt med seks sejre i seks kampe og har i det hele taget en imponerende Champions League-statistik med seks turneringssejre i den seneste 12 sæsoner, senest i 2005.

Men også Celje har en flot Champions League-statistik. Slovenerne vandt således turneringen tilbage i 2004. Kampene spilles i februar og marts måned næste år og kun puljevinderen går videre til semifinalerne.
 
Ved samme lejlighed blev der også trukket lod til de kommende kampe i EHF Cuppen og Cup Winners Cup, hvor der også er dansk deltagelse.
I sidstnævnte turnering skal KIF Kolding møde Bosna Sarajevo fra Bosnien-Hercegovina, der blev treer i sin Champions League-pulje, mens FCK håndbold i EHF Cuppen skal besejre kroatiske Osijek Elektromodul for at nå videre til kvartfinalen. Begge danske hold har fordel af at spille returkamp på hjemmebane.
 
Skulle det lykkes Århus GF at slå tyske Lemgo i samme turnering - århusianerne tabte den første kamp med 29-30 - venter RK Cimos Koper fra Slovenien i kvartfinalen.