Glatte veje efter endnu en iskold nat - temperaturer ned til minus 18 grader

Det har været endnu en bidende kold nat på Fyn. Ifølge Vejdirektoratets målinger har det været minus 18 flere steder.

Efter endnu en meget kold nat på Fyn er der lørdag morgen meldinger om gpletvis islatte veje flere steder på Fyn.

Det er Vejdirektoratet, der beretter om glatte veje i Middelfart, Nordfyn, Kerteminde og Svendborg Kommuner.

Der har i løbet af natten blevet målt temperaturer ned på minus 18 grader i blandt andet Odense og Middelfart, mens det på Nordfyn og i Assens har været ned til omkring minus 15 grader.

Ifølge TV 2 Vejrets målinger har det dog 'kun' været minus 14,3 grader på Fyn i nat, hvor det var koldest. Målingen er foretaget i Årslev syd for Odense.

Laveste temperaturer 13. februar 2021.
Laveste temperaturer 13. februar 2021.
Foto: TV 2 VEJRET

Den iskolde nat kommer blot et døgn efter, der i Horsens blev målt -20,7 grader fredag morgen. Det var den laveste temperatur målt i Danmark, siden der 5. februar 2012 var -23,1 grader i Beldringe på Fyn.

Hvorfor er det så koldt

I den kommende nat venter endnu en gang kuldegrader, som vi har oplevet det de to foregående nætter, og natten til søndag kan temperaturerne igen komme ned mellem 15 og 20 graders frost.

Kold men flot lørdag 

Selv om der lørdag morgen er glat flere steder, er det ifølge Vejdirektoratets egne informationer kun på Ærø og Langeland, at der i løbet af natten til lørdag er blevet saltet yderligere på de glatteste veje.

Allerede fra morgenen er temperaturen steget til mellem minus 7 og minus 11 grader de fleste steder på Fyn, og i løbet af formiddagen vil den stige yderligere.

- Der venter en lørdag, hvor der er masser af plads til solstrejf, for så snart solen står op, er de rikke mange skyer på himlen, siger TV 2 Vejrets Sara Maria Mærkedahl.

Det flotte vejr kan få temperaturen helt op omkring frysepunktet i løbet af dagen nogle enkelte steder på Fyn.

- Men generelt set bliver vi under frysepunktet, siger vejrværten.

Det samme ser ud til at gentage sig søndag, mens vi allerede fra starten af næste uge muligvis kan få plusgrader i løbet af dagtimerne.

Fredagens sene vejrudsigt.