I det fynske folks tjeneste

Godstog spærrer for tog over Storebælt

Mandag morgen er der store forsinkelser i togtrafikken. Et godstog spærrer for togtrafikken over Storebælt.

Mandag morgen må toppassagerne forberede sig på en del ventetid, hvis de skal krydse Storebælt. Et strandet godstog mellem Nyborg og Korsør spærrer det ene spor, og det giver store forsinkelser.

- Der kan kun køres i det nordlige rør over Storebælt. Der kan godt køre tog i begge retninger, men på reduceret kraft, så man kan forvente forsinkelser, siger Pia Elnif, pressevagt hos Banedanmark.

Godstoget er gået i stå, og Banedanmark arbejder mandag morgen på at få et nyt lokomotiv på banen, som kan trække det tunge godstog væk.

Men det kan godt tage flere timer, før togene kører normalt igen, siger Pia Elnif.

Togtrafikken er også fortsat mærket af, at mandagen startede med, at trafikken var spærret i begge retninger i over en time.

Ifølge Banedanmark er der forsinkelser på op til 30 minutter på de fleste toge, og enkelte tog er betydeligt mere forsinket på grund af godstoget, der står stille.

Også andre steder i landet er der uregelmæssigheder i togplanen. Sne og is på sporene betyder generelt forsinkelser mange steder, mens alle regionaltog mellem København og Ringsted er aflyst.