GOG-bestyrelse risikerer retssag

Den konkursramte håndboldklub GOGs bestyrelse risikerer at hæfte personligt for dårlig økonomisk ledelse. Det viser en tidligere sag fra Virum-Sorgenfri.

De tidligere bestyrelsesmedlemmer i GOG risikerer et retsligt efterspil med store kontante følger for de enkelte medlemmer, hvis det kan bevises, at de har handlet økonomisk uforsvarligt forud for konkursen. Det skriver Børsen.

Og overfor TV 2/FYN vurderer professor Søren Friis Hansen fra Juridisk Institut på Syddansk Universitet, at reglerne på området er klokkeklare - og at bestyrelsen risikerer at retsopgør, hvis den har skrevet kontrakter med spillere og trænere på et tidspunkt, hvor pengekassen er tom.

Ni blev dømt

Hemming Van, der i november tiltrådte som bestyrelsesformand, mener, at sådanne forhold kan have fundet sted i GOG under den tidligere bestyrelse.
- Det er ikke nogen hemmelighed, at der er blevet indgået aftaler på et tidspunkt, hvor det ikke burde være sket. Der har også været ledelsesmæssige ting, som har været medvirkende årsag til, at klubben er havnet i den uheldige situation, siger han til Børsen.

I sagen fra Virum-Sorgenfri, der i 2002 gik konkurs, blev ni bestyrelsesmedlemmer i 2007 i byretten dømt til at betale over 300.000 kroner i erstatning - et krav, der var rejst af blandt andet Skat, som mente, at bestyrelsesmedlemmerne handlede økonomisk uansvarligt. Men sagen blev anket til Østre Landsret og kører stadig videre.