I det fynske folks tjeneste

GOG-direktør tror ikke på piratliga

GOGs direktør og formanden for Divisionsforeningen, Arne Buch, har meget svært ved at forestille sig, at en piratliga med 13 kvindelige håndboldhold - herunder otte danske hold - står lige om hjørnet. Det hævder Slagelses træner Anja Andersen ellers i onsdagens udgave af Jyllands-Posten.

Arne Buch afviser Anja Andersens piratliga

Udokumenteret påstand

Arne Buch siger til TV2/Fyn, at Anja Andersens påstand om, at otte danske hold skulle være villige til at deltage i en piratliga uden om Dansk Håndbold Forbunds regi virker usandsynlig.
- Det virker udokumenteret. Det vil være dybt hamrende overraskende, hvis der er tale om hold fra Divisionsforeningen, siger Arne Buch.

GOG har ingen planer om at deltage i piratligaen, og klubbens direktør vil blive meget forbavset, hvis flere af de andre danske storhold har sagt ja til at være med. I sidste uge var der således møde i Divisionsforeningen, og her gav medlemmerne hinanden hånden på, at de ikke går med i Anja Andersens liga.
- Det er blandt andet et faktum, at Kolding, Ikast, Horsens, Frederikshavn, Viborg, Randers og GOG ikke vil være med. Det har de med 100 procents sikkerhed sagt, og derfor vil det overraske mig meget, hvis de i løbet af få dage pludselig har skiftet holdning, siger Arne Buch.

Konceptet holder ikke

Arne Buch kender dog ikke til Slagelse, FCK og Aalborg DHs planer, da de tre klubber ikke er med i Divisionsforeningen.

Han siger samtidig, at piratligaen vil være skadelig for dansk håndbold.
- Vi kan ikke udvikle dansk håndbold med en piratliga. Konceptet holder ikke, og det vil udvande håndbolden, mener han.

Anja Andersen siger onsdag til Jyllands-Posten, at piratligaen formentligt kan gå i gang til august eller september, hvis en aftale med en tv-station falder på plads. Ifølge Anja Andersen forhandles der lige nu med flere tv-stationer omkring en aftale.